Pod klobúkom zlatý vtáčik - Sliacky, Ondrej, 1941- (Dukátiky, 1983)
Napísané na motívy slovenských ľudových rozprávok. Môžete si prečítať o tom Prečo sa vybral chudák do sveta, Ako jeden svetlo nosil, Ako tesári hradu naťahovali, Ako hlupáci topili raka, Ako chudobný schudobnel, Ako sa chudák vrátil domov a iné...