Neposlušné čižmičky - Rojček, František, 1949-; Vrtelová, Dragica; Števková, Mária, 1940- (Bratislava Mladé letá, 1987)
Milé básničky pre deti jedna z nich je aj o neposlušných čižmičkách: Stále mi vravieva mamička moja, že múdre čižmičky barín sa boja. No moje červené aj tak vždy láka po ceste do škôlky každučká mláka.
Pre čitateľov od 5 rokov.
Keywords: básne autorské; hádanky; rečňovanky; poézia; Števková, Mária (slovenská spisovateľka, editorka, prekladateľka, vydavateľka. Od roku 1972 bola redaktorkou vo vydavateľstve Mladé letá. V roku 1991 spolu s Danielom Hevierom založila vydavateľstvo BUVIK, špecializované na vydávanie umeleckej literatúry pre malé deti. * 25.03.1940 Medgyesegyháza, Maďarsko -); slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 5 rokov