Rybár a prsteň morskej panny: Škótske ľudové rozprávky : (Twelve black cats) - Leodhas, Sorche Nic, 1898-1969 (Z rozprávky do rozprávky, 1979)
Zaujímavý výber škótskych rozprávok prispeje k zoznámeniu sa s pracovitým a skromným národom, žijúcim roztrúsene v pastierskych a rybárskych osadách a spoločne v klanoch - celých rodoch, s krásnou i keď nehostinnou prírodou. Oboznámi čitateľa aj s ich nadprirodzenými bytosťami: vládcom tuleňov Kráľom Ronom, vtákom Ailpeinom a inými. V škótskych rozprávkach a legendách majú dôležitú úlohu.