Kuriatko a obláčik - Pavlovič, Jozef, 1934- (Klub mladých čitateľov, 1977)
Knižka obsahuje 13 milých rozprávok. Rozprávka kuriatko a obláčik je o kuriatku,ktoré bolo smädné. Najprv prišlo k miske a prosilo ju o vodu, lenže miska bola sama smädna, tak potom išlo prosiť studňu,zem a nakoniec prosilo Oblak.Kuriatko zdvihlo k oblohe hlávku a prosilo za všetkých, aby im oblak dal vodu...