Meduška - Čepčeková, Elena, 1922-1992 1922-1992; Plocháňová-Hajdúčiková, Božena, 1929- (Bratislava Mladé letá, 1970)
Rozprávky sú o usilovnej včielke, ktorá zbiera peľ z kvietkov na liečivý medík a doma jej vonia bylinková lekáreň: šalviou vyhojí choré zuby koze Líze, materina dúška pomôže unavenému čmeliakovi, jahodové lístie zas napraví bledú kožu chrobáka roháča... Meduška sa pri práci zabaví aj poučí na príbehoch, ktoré jej porozprávajú kvietky. Táto pôvabná knižka plná citu otvára náruč všetkým deťom.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; včely; próza; Čepčeková, Elena, publikovala i pod menom Elena Benešová (slovenská spisovateľka, poetka a prozaička, autorka zbierok básní, rozprávok pre deti a dievčenských románov, učiteľka, 26.1.1922 Dolná Ždaňa - 6.1.1992 Bratislava); slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov