Žena v lastovičom hniezde - Faik, Sait, 1906-1954 (Svetová tvorba, 1982)
Poviedky tureckého spisovateľa sú vrúcnym vyznaním lásky k človeku, obdivu k prostým ľuďom práce a viery v krajšiu budúcnosť ľudstva.