Slovník literárnej teórie A-Ž - Valček, Peter: 1955- (Literárne informačné centrum, 2006)
Slovník je orientovaný na oblasti rozvoja literárnej teórie v širšom interdisciplinárnom kontexte semiotiky, textovej lingvistiky, psychosémantiky, teórie recepcie, sociológie a marketingu literárnych procesov, teórie médií, teórie mýtu a príslušných procedúr a analytických techník svetových autorov.