Slovník literárnej teórie A-Ž - Valček, Peter: 1955- (Literárne informačné centrum Bratislava, 2006)
Slovník je orientovaný na oblasti rozvoja literárnej teórie v širšom interdisciplinárnom kontexte semiotiky, textovej lingvistiky, psychosémantiky, teórie recepcie, sociológie a marketingu literárnych procesov, teórie médií, teórie mýtu a príslušných procedúr a analytických techník svetových autorov.
Výber citovanej literatúry.
Keywords: vedy literárne; literárne teórie; teória literatúry; Valček, Peter (slovenský spisovateľ, literárny historik, esejista, autor literatúry fakru, scénárista, dramatik. * 08.03.1955 v Bratislave, Slovensko -); výkladové slovníky; terminologické slovníky