Správny chlap (Straight) - Francis, Dick: 1920-2010; Samcová, Jarmila: 1939-; Krížik, Ján: 1943- (Bratislava Práca, 1991)
Džokej Derek Franklin zdedil život svojho brata. Zdedil jeho stôl, jeho podnik, jeho nepriateľov, jeho kone a jeho milenku. Zdedil život svojho brata a takmer ho to zabilo. Vo víre neznámych nebezpečenstiev a ohrozovaný tajomnými nepriateľmi Derek zisťuje, že statočný človek to má v živote ťažké ...
Keywords: romány autorské; Francis, Dick, vlastným menom Richard Stanley Francis (anglický spisovateľ detektívnych románov. Bývalý džokej. * 31.10.1920 Lawrenny, vo Walese, Anglicko - 14.02.2010 Kajmanie ostrovy, politicky zámorské územie Spojeného kráľovstva); detektívne romány; dostihové prostredie; próza; Samcová, Jarmila (slovenská prekladateľka a šéfredaktorka časopisu Revue svetovej literatúry. Nar. 15.09.1939 v Bratislave, Slovensko -); francúzska literatúra - texty