Jak si postavím maňásek, kajak, oplachtěnou pramičku : Pomôcka technickým krúžkom na školách - Oppl, Zdeněk (Jak, 1962)
Stručná teória a mechanika plávajúceho telesa robí z tejto praktickej príručky k amatérskej stavbe lacných športových lodí návod na samostatnej konštrukcii. Zoznamuje aj s materiálmi, náradím a technikou jazdy.