Mágovia, fakíri, kúzelníci : (Ot magov drevnosti do iľuzionistov) - Vadimov, Alexander Alexejevič (Obzor, 1968)
Obaja autori pôsobili v divadlách a našli uplatnenie svojho talentu v iluzionistickom umení. Iluzionista je artista, zabávač robiaci zdanlivo nadprirodzené kúsky, takzvané kúzla či čary. Jeho poslaním je zabaviť diváka niečím, čo ho zároveň aj očarí, nadchne a ohúri.