Tabáková cesta : (Tabacco road) - Caldwell, Erskine, 1903-1987 (Panoráma, 1988)
So šokujúcimi podrobnosťami nadľahčenými humorom, autor zachytil pôsobivý portrét schudobneného podielnika na žatve Jeetera Lestera, ktorý sa nechce a ani nevie prispôsobiť novým pomerom, veľavravne plánuje, ale nikdy nič neurobí pre zlepšenie situácie svojej rodiny.