Vojna a mier 3-4 diel : (Vojna i mir) - Tolstoj, Lev Nikolajevič, 1828-1910 (Pamír, 1987)
Klasický veľkoromán zo života ruskej spoločnosti v prvých desaťročiach 19. storočia. Popri množstve realisticky zobrazených postáv zasadených do historických udalostí plnokrvne zobrazuje postavy generála Kutuzova a Napoleona.