Malé romány (Pienois romaanit) - Waltari, Mika, 1908-1979; Tvarožek, Pavol; Rostoka, Vladislav, 1948-; Rovenská, Jana (Bratislava Tatran, 1986)
6 noviel.
Keywords: novely autorské; spoločenské novely; Waltari, Mika (fínsky spisovateľ, novinár a dramatik, autor rozsiahleho diela, ktoré pozostáva z románov, noviel, zbierok rozprávok, zbierok poézie, rozhlasových a divadelných hier. Jeho dielo bolo preložené do viac ako tridsiatich jazykov. Nar. 19.09.1908 Helsinki, Fínsko - 26.08.1979 Helsinki, Fínsko); sociálne novely; próza; fínska literatúra - texty