Nekonečná noc : (Endless Night) - Christie, Agatha, 1890-1976 (Členská knižnica Pravda, 1973)
Michael Rogers, rozprávač príbehu, je mladík, ktorý vystriedal celý rad zamestnaní a vzťahy, ktoré mal až doteraz s dievčatami, boli sexuálneho charakteru. Keď tu sa raz ocitne na vidieku pri dome U Vežou, zvaného tiež Cigánsky revír, opradeného množstvom povier. Neďaleko dokonca žije jedna cigánka. A potom raz stretne u cigánskeho revíru Michael bohatú dievča Ellie. Nasleduje svadba a všetko vyzerá tak krásne...