Nekonečná noc (Endless Night) - Christie, Agatha, 1890-1976; Bothová, Zuzana; Rosmány, Karol, 1937-; Samcová, Jarmila, 1939- (Bratislava Pravda, 1973)
Michael Rogers, rozprávač príbehu, je mladík, ktorý vystriedal celý rad zamestnaní a vzťahy, ktoré mal až doteraz s dievčatami, boli sexuálneho charakteru. Keď tu sa raz ocitne na vidieku pri dome U Vežou, zvaného tiež Cigánsky revír, opradeného množstvom povier. Neďaleko dokonca žije jedna cigánka. A potom raz stretne u cigánskeho revíru Michael bohatú dievča Ellie. Nasleduje svadba a všetko vyzerá tak krásne...
Keywords: romány autorské; detektívne romány; dobrodružné romány; psychologické romány; Christie, Agatha, písala aj pod pseudonymom Mary Westmacott (britská spisovateľka detektívnych románov, patrí medzi klasikov detektívneho žánru, 15.09.1890 Torquay, Devon, Spojené kráľovstvo - 12.01.1976 Wallingford, Oxfordshire, Spojené kráľovstvo); thrillery; próza; anglická literatúra - texty