Na konci aleje - Stýblová, Valja, 1922- (Knihovna lidové četby, 1992)
Na postave bývalého úradníka stvárňuje autorka radosti a strasti starých ľudí v domovoch dôchodcov i mimo nich a ukazuje optimistickú sebarealizáciu človeka na najkrajnejšom úseku života.