Zmija : (Nero Wolfe, Fer-de-Lance) - Stout, Rex, 1886-1975 (Zelená knižnica, 1993)
Detektívne príbehy Rexa Stouta sú obľúbené pre pestrosť svojich námetov a atraktívnosť prostredia, no predovšetkým vďaka dvojice vyšetrovateľov. Geniálny Nero Wolfe, so všetkou originalitou a čudáctvom výnimočne nadaného človeka, vinou svojej nadmernej hmotnosti uväzneného v kresle a Archie Goodwin, pohyblivý a podnikavý ironik, vtipný komentátor a úspešný podpichovač svojho šéfa sú aj v príbehu Zmija neodolateľní. Zmija je detektívkou, vyrozprávanou so šarmom, rozprávačskou bravúrou a štipkou prekvapenia.