Poézia moja láska: Spomienok kniha prvá 1920-1930 - Smrek, Ján, 1898-1982 (Matica slovenská, 1968)
Kniha spomienok slovenského básnika, druhý zväzok. Približuje roky jeho pobytu v Prahe, kam prišiel pracovať ako redaktor a lektor slovenskej literatúry do nakladateľstva L. Mazáča. Je to jedinečný dokument a svedectvo životnosti vzťahov slovenskej a českej literatúry...