Iba vtáci - Marčok, Viliam, 1935-2013 (Rozkvet, 1965)
Ukážka: O.K.: Do sypkého neba pokúšam sa vykopať hrob, do ktorého by sme pochovali našu éterickú lásku. Ale vzduch nedokáže udržať kríž neustále nám padá na plecia. Lietadlá dennodenne roznášajú na krídlach iniciálky tvojho mena v smere odkiaľ vietor fúka za hory za moria...