Súradnice - Kováčik, Marián, 1940-2004 (Rozkvet, 1963)
Originálnym poetizujúcim spôsobom videnia skutočnosti a jemným, ale presným vnímaním rozporov v cítení mladého človeka sa vyznačuje už jeho debut Súradnice.