Profil bílé dámy : (Poezje I., II.) - Jasnorzewska-Pawlikowska, Mária, 1891-1945 (Odeon, 1981)
Verše známé básnířky a dramatičky (1891-1945), zachycují citový život ženy, lásku šťastnou i nešťastnou, obavy ze stáří a osamění i krutou realitu druhé světové války, stesk po rodném Polsku a domově.