Sulamit - Kuprin, Alexander Ivanovič, 1870-1938 (Kvety, 1975)
Keď kráľ David, najvýznamnejší kráľ Izraela zomrel, za svojho nástupcu neurčil ani jedného z troch synov, ale až štvrtého Šalamúna, známeho svojou všestrannou múdrosťou a schopnosťami. Šalamún pretvoril Jeruzalem na skutočne kráľovské mesto.