Život a dobrodružstvá Robinsona Crusoea (The Life and Adventures of Robinson Crusoe) - Defoe, Daniel: 1661-1731; Krupa, Viktor: 1936-; Krupa, Viktor: 1936-; Kľúčik, Peter: 1953-; Vančo, Ladislav: 1949-; Krupa, Viktor: 1936- (Bratislava Mladé letá, 1991)
Stroskotanec Robinson prekoná rôzne prekážky v boji o život.
Ilustr. na front. a predsádkach. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; historické romány; Defoe, Daniel, pôvodným menom Daniel Foe (anglický spisovateľ a novinár, asi 1660 Londýn - 24.4.1731 Londýn); Vančo, Ladislav (slovenský popredný knižný grafik. * 01.01.1949 Velušovce, pri Topoľčanoch, Slovensko -); Krupa, Viktor (slovenský jazykovedec, orientalista, autor literatúry faktu, prekladateľ. * 23.12.1936 Nové Mesto nad Váhom, Slovensko -); dobrodružné romány; próza; anglická literatúra - texty; Kľúčik, Peter (slovenský akademický maliar, grafik a knižný ilustrátor, študent Albína Brunovského. * 16.03.1953 v Bratislave, Slovensko -); pre čitateľov od 11 rokov