Nevděk světem vládne - Kishon, Ephraim, 1924-2005 (Nakladatelství Konsultace, 1991)
Autor sa v tejto knihe autobiograficky vracia do histórie a satirickým spôsobom vypravuje o omyloch, previneniach, smiešnosť a absurditách, ktoré zapríčinil socializmus.