Základy marxisticko-leninskej filozofie (Osnovy marksistsko-leninskoj filosofii) - Konstantinov, Fedor Vasiljevič, 1901-1991; Filo, Ondrej, 1927- (Bratislava Pravda, 1972)
Autori tejto učebnice sa usilovali spolu s vysvetlením základných otázok marxisticko-leninskej filozofie, spolu s pozitívnym výkladom jej najdôležitejších ideí analyzovať a podrobovať kritike princípy a poučky buržoázneho filozofického myslenia...
Keywords: filozofia; marxizmus-leninizmus; materializmus; kritiky; učebnice