Ozveny bojov: Vzpomínky armádního generála K. Klapálka z druhé sv. války - Klapálek, Karel, 1893-1984; Vašinová, Jana (Bratislava Vydavateľstvo politickej literatúry, 1968)
Spomienky armádneho generála z 2. svetovej vojny.
Keywords: spomienky autorské; vojnové príbehy; Klapálek, Karel (bol český vojak, člen československých légií v Rusku. * 26.05.1893 Nové Město nad Metují, Česko - 18.11.1984 Praha, Česko); druhá svetová vojna; r. 1939-1945; próza; próza; česká literatúra - texty; memoáre