Angelika a diabol 9. zv. (Angéligue et la Démone) - Golon, Anne: 1921-; Golon, Serge: 1903-1972 (Meteor, 1992)
Angelika, grófka de Peyrac, definitívne preťala všetky zväzky, ktoré ju viazali s Francúzskom a kráľovským dvorom. S manželom a deťmi sa usadila na atlantickom pobreží Nového sveta, v krásnej prírode Akádie, ktorú dostal jej manžel ako léno.