Angelika a sprisahanie tieňov 10. zv. (Angélique et le complot des ombres) - Golon, Anne: 1921-; Golon, Serge: 1903-1972 (Slovenský spisovateľ, 1992)
Nepokojná Angelika! Aký bude jej osud v malom quebeckom mestečku? Zabudlo sa už vo Francúzsku na to, že gróf de Peyrac bol odsúdený na smrť upálením a jeho žena, vzbúrenkyňa z Poitou, bola poznačená potupným znamením ľaliového kvetu? Lebo francúzsky kráľ vládne aj tu.