Opravy šijacích strojov v domácnosti - Horecký, Vladimír (Urob si sám, 1986)
Príručka uvádza podrobné a zrozumiteľné návody na opravy šijacích strojov staršej aj novšej výroby značiek Textima-Veritas, Minerva, Lada a Lucznik. Autor v nej opisuje jednotlivé súčiastky, ich správnu funkciu, ako aj nádväznosť celkov zabezpečujúcich činnosť strojov. Podľa nej si každý majiteľ šijacieho stroja pri troche zručnosti bežné, ale aj náročnejšie poruchy dokáže opraviť sám.