V zrkadlách slovenských riek - Dunajovec, Jozef, 1933-2007 (Osveta, 1986)
Publikácia zachytáva nádherné prírodné scenérie riečnych zákutí, faunu a flóru, ale aj veľkolepé vodné plochy priehrad a ľudské aktivity, spojené s vodou, či už pracovné alebo športové. Kniha obsahuje rezumé v ruštine, nemčine a angličtine, v týchto jazykoch sú aj popisy k fotografiám.