Minilexikón matematiky - Latka, František, 1913-1993 (Alfa, 1975)
Knižka sprevádza žiakov a študentov už niekoľko generácií. Používatelia si ju obľúbili nielen pre systematicky usporiadané pravidlá a vzorce, prehľadnosť a zrozumiteľnosť, ale aj vďaka vreckovému formátu, ktorý je poruke kdekoľvek ako každodenná pomôcka.