Huby - Svrček, Mirko, 1925- (Tatran, 1987)
V knize je na 448 fotografií hub a doprovodného textu s rozlišením na jedovaté, jedlé a nejedlé houby. Dále se čtenář v obsáhle zpracovaném úvodu seznámí mimo jiné s morfologií hub, jejich významem pro člověka, určováním hub a konečně i kam a kdy má jít na houby.