The Cure: Obrazový dokument (The Cure: A Visual Documentary) - Thompson, Dave, 1960-; Green, Jo-Ann; Šestáková, Zuzana; Smith, Robert, 1959-; The Cure (anglická rocková kapela) (Bratislava Champagne avantgarde, 1993)
The Cure je anglická rocková kapela, ktorá vznikla v Crawley, West Sussex v roku 1976 ako Easy Cure. Kapela prešla niekoľkými zmenami v zostave. Stálym členom je iba frontman, spevák, gitarista a hlavný skladateľ Robert Smith.
Diskografia: Single, Albúmy, Video, Spolupráca.
Keywords: hudba; hudobníci; osobnosti hudobné; skupiny hudobné; obrazy; Smith, Robert (anglický gitarista, spevák a skladateľ. Je vedúcim spevákom a hlavným skladateľom v rockovej kapele The Cure. Je jediným členom skupiny, ktoré v nej hrá od jej založenia v roku 1976. Smith je multiinštrumentalista a hrá na gitare, basgitare, kontrabase, klávesoch, husliach, flaute a trúbke. Je považovaný za priekopníka novej gitarovej vlny. Ovplyvnil viacero umelcov ako Billy Corgan, Marilyn Manson, Trent Reznor, Placebo alebo Radiohead. Nar. 21.04.1959 Blackpool, Anglicko -); The Cure (anglická rocková kapela); anglická rocková kapela