Kráľ a múdry sedliak: Slovenské rozprávky - Habovštiak, Anton, 1924-2004 (Tatran, 1979)
Anton Habovštiak, autor niekoľkých zbierok rozprávok a povestí, pripravil ďalšiu knihu slovenských rozprávočiek s názvom Kráľ a múdry sedliak. Už názov tejto knižky prezrádza, že sa v nej stretnete s kráľom, múdrym sedliakom a s kráľovými radcami, ale viac sa dočítate v knižke...