Cézannův život - Perruchot, Henri, 1917-1967; Zvěřina, František; Kopta, Petr; Hartmann, Antoním; Cézanne, Paul, 1839-1906 (Praha Mladá fronta, 1965)
Životopisný román o veľkom francúzskom maliarovi, kniha opisuje jeho súkromný život, osamelosť aj tvorbu...
Doslov.
Keywords: romány autorské; životopismé romány; biografie; osobnosti maliarské; maliari francúzski; Cézanne, Paul (bol francúzsky maliar. * 19.01.1839 Aix-en-Provence, Francúzsko - 22.10.1906 Aix-en-Provence, Francúzsko); próza; francúzska literatúra - texty