Spiknutí: Sám proti vraždiacim fanatikům : (All rights reserved) - Parker, Robert B., 1932-2010 (Edice 99, 1998)
Losangeleský policajt Jesse stratil domov, prácu, ženu aj priateľov... Odchádza na Východ, do malého, zdanlivo pokojného mestečka. Prijíma miesto policajného náčelníka a postupne sa zžíva s novým prostredím. Sprvu sa zdá, že jeho práca nebude príliš náročná, ale len do chvíle, kedy v meste dôjde k niekoľkým podivným udalostiam, ktoré vyvrcholí vraždou. Opatrný Jesse vie, že nemôže takmer nikomu dôverovať a že sa musí sám postaviť skupine nebezpečných fanatikov.