Kapesní atlas dvoukřídlého hmyzu - Javorek, Vladimír, 1914-2000 (Obrazové pomocné knihy, 1978)
Vlastné kľúč k určovaniu druhov je doplnený opismi a vyobrazením 143 najnápadnejších a najvýznamnejších zástupcov dvojkrídlového hmyzu. Předeslána je kapitola so stručným elementárnym poučením o spôsobe života, morfológiu, anatómiu a bionomii vrátane pokynov k zavádzanie umelých chovov, zberu a preparáciu. Pri radení druhov bolo použité najnovšieho systému Rohdendorfova, ktorého prehľad je uvedený na konci knihy ...