(Wow! Earth) Wow! Zem: Množstvo úžasných poznatkov o Zemi - Woodward, John: 1954-; Bryan, Kim; Brožíková, Jana; Gardošová, Albína (Slovart Bratislava, 2010)
Encyklopédia WOW! Zem je plná neuveriteľných informácií, do ktorých sa môžeš ponoriť. Od úžasných meteoritov cez studené jaskyne až po kryštály a koralové útesy. Všetky poznatky predkladá fascinujúcim, vzrušujúcim a úplne nezvyčajným spôsobom: je ako múzeum, internetový vyhľadávač a dobrodružný zemepisný výlet v jednom.
Z obsahu: Planéta Zem. Horniny a minerály. Voda a počasie. Zóny života. Vplyv človeka. Slovník. Register. Poďakovanie. Konzultantka Kim Bryanová.
Keywords: prírodné vedy; Zem (planéta); slnečná sústava; mesiac; sopky; gejzíry; horniny; minerály; drahokamy; kovy; sedimentácia; skameneliny; voda; počasie; rieky; ľadovce; jazerá; jaskyne; oceány; moria; atmosféra; počasie; život na Zemi; biodiverzita; korály; mokrade; púšte; priemysel; doprava; geológia všeobecná; encyklopédia Zeme