Román o Tristanovi a Izolde - Bédier, Joseph, 1864-1938 (Slovenský spisovateľ, 1977)
Starobretónska sága o Tristanovi a Izolde patrí medzi najznámejšie v stredoveku. Tristanova sága bola už v stredoveku veľmi populárna prispôsobujúc sa v kusu doby a krajiny, stala sa majektom viacerých národných kultúr...