Z hlbokej vášne: Príbehy inšpektora Wexforda : (A guilty thing surprised) - Rendell, Ruth, 1930-2015 (Zelená knižnica, 2001)
Quentin a Elizabeth Nightingalovci, obyvatelia šľachtického sídla, sú harmonická dvojica. Ak sa manželia zhovárajú iba o počasí, nemajú deti a už to medzi nimi neiskrí ako kedysi, načo by sa hádali? Ktosi však mal dôvod pohádať sa so zrelou, démonicky príťažlivou Elizabeth. Ktosi, čo s ňou trávil večer v lese neďaleko panstva. Ktosi, kto ju ľúbil alebo nenávidel natoľko, že ju ubil na smrť.