Chránené územia a prírodné výtvory okresu Zvolen - Macko, Štefan (ONV - OV Slovenského zväzu ochrancov a krajiny vo Zvolene, 1981)
Na ceste tejto novej publikácie, hádam, len toľko - aby v krátkom čase našla svojich priaznivcov, ochrancov prírody a krajiny, aby pomohla rozšíriť ich rady, aby sa v blízkej budúcnosti stala len jednou v dlhom rade publikácjí, približujúcich, propagujúcich cennosti rozmanitého prírodného bohatstva nášho zvolenského okresu.