Púštny kvet (Desert Rain) - Lowell, Elizabeth: 1944-; Fabiánová, Pavla; Pavelka, Martin (Remedium Bratislava, 2004)
Holly je bojazlivá nevinná dievčina, ktorú prenasleduje jej minulosť, a sníva o mužovi, s ktorým by mohla zdielať svoje tajomstvá, mužovi, ktorý by ju navždy i verne miloval.
Shannon je jedna z najkrajších žien na svete, jej tvár a postava sú ozdobou vačšiny módnych časopisov. Už mnohí muži sa o ňu uchádzali, bojovali o ňu, no iba jeden - ten pravý - na ktorého stále čaká, si ju môže získať.
Holly Shannon Northová je plná protikladov: sebaistá a predsa zraniteľná, známa a predsa nedotknutá. Osud ju zaviedol späť do Hidden Springs, kde sa stretla so svojou prvou láskou, kde môže byť sama sebou. Návrat k Lincolnovi McKenziemu, kalifornskému rančerovi, ju privádza k myšlienkam ako oživiť starú lásku.
Keywords: romány autorské; realistické romány; romány o ženách; romány o láske; próza; Lowell, Elizabeth, vlastným menom Ann Maxwell (americká spisovateľka romantických románov, sci-fi a detektívne romány. Nar. 05.04.1944 Milwaukee, Wisconsin, Spojené štáty americké -); americká literatúra - texty