O hlúpom mýšatku : (Izbrannyje stichi) - Maršak, Samuil, 1887-1964 (Leporelá, 1988)
Spieva myška v tmavom kútiku: Mlč a spi, môj synáček, dám ti za to syra hrudku, dám zo sviečky opalček. Ale z hojdy počuť stenky: Hlások tvoj je prilíš tenký, nepišť, mama, budem spať, ale pestúnku mi nájdi!