Tomek na čiernom kontinente - Szklarski, Alfred, 1912-1992 (Aktuell, 1997)
Dievčatá a chlapci. Boli ste už v Afrike ? Hrdina našej knihy Tomek Wilmowski tam bol začiatkom nášho storočia a chce sa s Vami podeliť o svoje zážitky z exotickej krajiny a len čiastočne preskúmanej džungle. Čo všetko stretne Tomka, jeho otca, bocmana Nowického, verného psa Dinga a ostatných priateľov, ktorí sa vydali na neznáme miesta loviť živé divé zvieratá, sa dozviete v tomto románe. Rozšírte si aj svoje vedomosti zo zemepisu a zoológie. Dočítate sa o zaujímavých príbehoch nielen našich lovcov, ale aj niektorých svetoznámych bádateľov. Tomek na čiernom kontinente je druhou zo série dobrodružných kníh poľského spisovateľa Alfreda Szklarakého.