A pak zemřeš... (And Then You Die..) - Johansen, Iris, 1938- (Columbus, 2000)
Keď sa fotoreportérka Bess Gradyová, ktorá už má za sebou vojnové zábery z Chorvátska, vyberie nasnímať zopár ilustračných záberov z mexického vidieka, považuje to za relaxačnú cestu, na ktorú prizve aj svoju sestru Emily. Ešte netuší, že ich čaká najotrasnejšie a najtajuplnejšie dobrodružstvo v živote.