Lekár z džungle: Dievčatá v bielom : (La grande épreuve de Florence) - Pairault, Suzanne, 1897-1985 (Čajka, 1996)
Sestrička Florence, ktorá hrala dôležitú úlohu v dvoch predchádzajúcich románoch Nemocnica v Rouville, Sestrička Laura, pôsobí v nemocnici vo francúzskom mestečku Rouville. Tentoraz prežíva dramatický zvrat vo svojom vzťahu k mladému lekárovi Gillovi Martinovi. Domnieva sa, že ju oklamal, a v zúfalstve sa odhodlá odísť ďaleko od civilizovaného sveta a to pomáhať domorodcom do africkej džungle. Netuší, že práve tam stretne svoju veľkú lásku.