Lovci ponoriek : Najmodernejšia technika amerických námorných síl v honbe za rovnocenným protivníkom - Robinson, Patrick, 1940- (Slovenský spisovateľ, 2001)
Hliadková ponorka triedy Kilo predstavuje vážnu hrozbu, ak sa dostane do nesprávnych rúk. Hlavný dôvod je tichosť a nanápadnosť - kľúčový pojem vo svete ponoriek. Nijaký vojnový produkt na svete nejde lepšie na odbyt. Všetky aktivity však blednú v porovnaní so snahami nového hráča v medzinárodnej súťaži, ktorý sa usiluje za každú cenu zaradiť medzi superveľmoci. Týmto hráčom je Čína.