Tajuplný a záhadný kozmos - Bednár, Roman, 1942- (Edícia o kozme, 1997)
Autor konfrontuje čitateľa tejto knihy s množstvom neuveriteľných fenoménov v najrôznejších úrovniach kozmu blízkeho i vzdialeného, pričom mu vždy ide aj o ich vedeckú interpretáciu. Svojím perom odhaľuje závoje nespočetných tajomstiev - tajomstvá ľudských génov, tajomstiev starých mýtov, tajomstiev nášho mozgu, tajomstva vzniku života na Zemi, tajomstva UFO havarovaného v USA...