Keby som bola bosorka - Futová, Gabriela, 1971-; Šútovec, Martin, 1973-; Mydlo, Svetozár, 1948-2014; Rojková, Mária; Baloghová, Magda, 1945- (Bratislava Mladé letá, 2003)
Keď niekto ide na karneval v maske, akoby Barbine z oka vypadol, musí vyhrať. Veď stará mama ušila šaty úžasne, aj účes svojej vnučke vyčesala dokonale. Ako je to možné, že vyhrala akási striga ľ a navyše vyhrala všetky ostatné karnevalové súťaže?! Keby som bola bosorka ľ to je tá správna veta, ktorá otvára cesty k úspechu. Hrdinka tejto knihy je o tom presvedčená a podniká všetko, aby sa naučila bosorácke kúzla. Pomôžu?
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: príbehy autorské; dobrodružné príbehy; príbehy o deťoch; Futová, Gabriela (slovenská spisovateľka pre deti a mládež, žurnalistka, knihovníčka, 23.02.1971 Prešov, Slovensko -); próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 7 rokov; Baloghová, Magda (slovenská poétka literatúry pre deti a mládež, prekladateľka. * 30.10.1945 Nové Mesto nad Váhom, Slovensko -); Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, výtvarný redaktor, grafický dizajnér aj poštových známok, karikaturista a ilustrátor. Pôsobil dlhoročne ako výtvarný redaktor vydavateľstva Mladé letá. Vytvoril viac ako 500 kníh, mnohé ilustroval. Verejnosť pozná jeho prácu pre Radošinské naivné divadlo, pre ktoré tvoril plagáty, bulletiny, ilustrácie i scény a s ktorým ho spájal originálny štýl a zmysel pre humor. Slovenské múzeum dizajnu uchováva mnohé práce a návrhy tohto originálneho autora. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko)